Leuk iets doen

Wandelen in het bos

Om maar meteen met de deur in huis te vallen….wandelen in het bos is gezond! Dit komt door de sfeer. Van de natuur wordt je nu eenmaal blij. Wandelschoenen aan en gaan met die banaan. Of je nu in je eentje er op uit trekt of met een aantal mensen een flinke boswandeling gaat maken. Je komt altijd thuis met meer energie.

Alleen wandelen is voor veel mensen een manier om rust in het hoofd te creëren. Alles weer even op een rijtje zien te krijgen doe je in principe alleen. Het fysieke effect is goed voor lichaam en geest. De boslucht die je inademt is voorzien van heilzame stoffen en heeft een positieve invloed op het welzijn van de mens. Eigenlijk sla je twee vliegen in één klap. Wandelen in het bos geeft je lichaam een ware boost en het geestelijk welzijn vaart er wel bij.

Alleen

wandelen

Wandelen met je vrienden of familie

Hoe leuk kan het zijn om met je vrienden een flinke wandeling door het bos te maken. Vooral tijdens de herfstmaanden is het gezellig om na een frisse tippel huiswaarts te keren en te genieten van een warme kop chocolademelk. Met een groep wandelen geeft plezier en laat je je sores thuis.

Wandelen
De natuur in

De natuur in

Heel veel gebieden in Nederland zijn toegankelijk voor wandelaars. Ben je van plan om met je partner in de vroege ochtend het bos in te trekken, dan kon je nog wel eens getrakteerd worden op een plotseling overstekend hert. Ook een roedeltje wilde zwijnen kunnen je pad kruisen. Even snel proberen een foto te maken en je hebt een leuk aandenken van deze boswandeling.

Een boswandeling met de kids

Met kinderen in een bos wandelen kan leerzaam en spannend zijn. Nét even dat donkere bospaadje nemen en op zoek gaan naar boskabouters kan een leuk spel zijn. Klimmen in bomen, dennenappels zoeken en mooie mosjes ontdekken zijn een paar voorbeelden die je tegenkomt bij een boswandeling met kinderen.

Een boswandeling met de kids
Heidegebieden

Heidegebieden

Heb je de mogelijkheid om een wandeling te maken in een bos wat grenst aan een heidegebied? Meestal vindt je daar een verscheidenheid aan dieren. Op de Noord-Oost Veluwe kun je Schotse Hooglanders tegen komen, zwijnen,reeën en edelherten. Soms is er een stukje bos waar kinderen hutten mogen bouwen van losse takken die her en der verspreid liggen.

Heidegebieden
Natuurvijvers

Natuurvijvers

Als je geluk heb kom je tijdens een boswandeling met kinderen een natuurvijvertje tegen. Het wemelt er meestal van allerlei diertjes. Kikkertjes, salamanders en meer van dit soort beestjes zijn voor de kids reuze spannend.

 

Uit onderzoek is gebleken dat je ademhaling, stresshormonen en hartslag een rustgevende werking hebben terwijl je een wandeling door het bos maakt. Wandel je vaak in de natuur dan zal dit je prestaties op verschillende vlakken op den duur gaan verbeteren.

Het lichaam krijgt de broodnodige ontspanning. De zintuigen verwerken informatie over bomen, planten en beekjes beter dan objecten die je in de stad tegenkomt. Wil je een goede fysieke en mentale gezondheid, wandel dan een paar keer per week in de natuur.

Hormonen

en

hartslag