Zowel in een horecazaak als in bijvoorbeeld een hotel of op een feest kan het voorkomen dat er bepaalde gerechtjes gedurende een bepaalde periode op temperatuur dienen te worden gehouden. Op het eerste zicht lijkt dat misschien niet direct heel eenvoudig, maar in de praktijk valt dat best mee. Het is namelijk mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een handig hulpmiddel dat we de zogenaamde chafing dish noemen. Door hiervan gebruik te maken zal je kunnen vaststellen dat het perfect mogelijk wordt gemaakt om tal van uiteenlopende gerechten op temperatuur te houden.

Een algemene introductie met de chafing dish

Laat ons in eerste instantie even concreet aangeven wat een zogenaamde chafing dish nu precies is. Het gaat hierbij om een mogelijkheid om voedsel warm te houden door middel van indirecte verhitting. Door middel van zogenaamde brandpasta is het mogelijk om een ondiepe water pan te verhitten. Vervolgens zal deze op haar beurt de voedsel pan verhitten welke zich erboven bevindt. Voor deze dishes geldt in de praktijk dat ze niet alleen een efficiënte, maar bovendien ook een zeer voordelige manier zijn om voedsel warm te houden tijdens bijvoorbeeld een buffet. Voor de handzame brandpasta blikjes geldt dat ze in de praktijk over een braadtijd beschikken welke is gelegen tussen de twee en de zes uur.

Een elektrische evenals inductie dish

Voor elektrische evenals voor de inductie chafing dishes geldt dat ze gebruikt kunnen worden voor permanente buffet installaties. Door hier gebruik van te maken is het mogelijk om het risico te elimineren dat is verbonden aan het gebruik van de eerder reeds aangehaalde brandpasta. Voor elke chafing dish geldt dat ze in de praktijk bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Het frame;
  2. De waterpan;
  3. Het deksel;

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat een chafing dish bestaat in verschillende formaten. Voor welk type formaat je uiteindelijk zal kiezen, je zal in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat het water als warmtegeleider zal fungeren. Voordat je overgaat tot het kopen van één of meerdere exemplaren spreekt het voor zich dat je, je wel even zal willen verdiepen in de verschillende formaten die verkrijgbaar zijn. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk met een te grote of nog erger, met een te kleine dish zal worden opgezadeld.

Een chafing dish is eigenlijk onmisbaar bij een buffetvorm

Zowel in restaurants als in bijvoorbeeld hotels komt het in de praktijk regelmatig voor dat er een buffet wordt georganiseerd. Dat is natuurlijk fantastisch. Veel mensen zijn hier grote fan van, niet in het minst omdat ze op die manier gewoon kunnen nemen waar ze zelf zin in hebben. Voor het kunnen organiseren van een dergelijk buffet spreekt het voor zich dat het gebruik van een chafing dish een absolute aanrader is. Zonder de aanwezigheid van een dergelijk hulpmiddel is het namelijk een behoorlijke uitdaging om je voedsel warm te kunnen houden. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kopen van een chafing dish via Horecarama.nl is beslist iets wat je dient te overwegen.